Foredrag

Jeg tilbyder tre forskellige foredrag i 2017:

 

Foredrag 1: Har du hørt om krigsturister?

Med udgangspunkt i  karaktererne i min seneste roman Bogen om Sandheden handler foredraget om fænomenet krigsturister, der er folk, som drager ud til verdens brændpunkter for at få et adrenalinsus. Bogen om sandheden handler om den desillusioneret gymnasielærer, Niels, der tager af sted til Libanon, Libyen, Mali, Ukraine og Syrien for at søge efter den spænding, han til dagligt mangler derhjemme sammen med sin kone, sine børn og på sit job.

For at kunne skrive en troværdige og samtidig levende historie har jeg allieret mig med korrespondenterne Rasmus Tantholdt, Puk Damsgård og Matilde Kimer, Politikens Marcus Rubin, krigsfotograf Jan Grarup og TV2-fotograf Morten Storch, der alle har bidraget med stof til historien. Jeg har selv besøgt Beirut i Libanon og selv gået rundt i flygtningelejren Shatila, der spiller en central rolle i bogen. Jeg vil i foredraget fortælle om, hvordan det har været at arbejde sammen med så dygtige kapaciteter, ligesom jeg vil berette om min researchtur til Beirut.

Jeg kommer også ind på mit forfatterskab og om, hvordan det er, at gå fra at være en håbefuld forfatter med et manuskript, som ingen vil udgive, til få år efter at blive nomineret til debutantprisen og udkomme i USA, England, Canada, Australien, Tyskland, Østrig etc.

Varighed: 1½-2 timer
Kontakt: 
jesperbugge@gmail.com


Foredrag 2: Land i Datid

Land i Datid foregår i DDR og i nutidens Berlin. Da Peter Körber i 2006 myrdes, drager hans søn Andreas til Berlin for at finde ud af, hvem hans far var. Andreas, der er resultatet af en affære med en dansk kvinde, der var på skolingsophold i DDR i 1970erne, bliver langsomt bekendt med Peters fortid som højtstående officer hos Stasi og opdager, hvordan sikkerhedstjenesten trækker spor helt op til nutiden.

Jesper vil fortælle om tilblivelsen af romanen fra idé til færdig bog, og om det store researcharbejdet, der ligger bag. Som en af få har han haft adgang til Stasis arkiver, og ligesom det var tilfældet med Vintermænd har han fået hjælp af en række fagpersoner. Han vil fortælle om sit forfatterskab og om, hvordan det er, at gå fra at være en håbefuld forfatter med et manuskript, som ingen vil udgive, til få år efter at blive nomineret til debutantprisen og ligge på bestsellerlisten i USA og Tyskland.

Varighed: 1½-2 timer
Kontakt: jesperbugge@gmail.com


Foredrag 3: Vintermænd – 2. verdenskrig set med tyske øjne

Jesper Bugge Kold tager i dette foredrag udgangspunkt i sin anmelderroste roman Vintermænd, der handler om to tyske brødre, der mod deres vilje bliver hvirvlet ind i 2. verdenskrig og ender med at deltage aktivt i krigen. Romanen bygger på et enormt researcharbejde, og han forklarer om det store arbejde, der ligger til grund for bogen, hvor han har været i kontakt med blandt andet museer, historikere og en koncentrationslejr.

Foredraget kommer ind på centrale spørgsmål som, hvordan kunne det komme så vidt i Tyskland, og giver samtidig eksempler på, hvilke faktorer, der var medvirkende. Desuden fortælles der også om det at skrive, og hvordan man bruger historien som ramme for en roman. Han vil fortælle om sit forfatterskab og om, hvordan det er, at gå fra at være en håbefuld forfatter med et manuskript, som ingen vil udgive, til få år efter at blive nomineret til debutantprisen og udkomme i USA og Tyskland.

Varighed: 1½-2 timer
Kontakt: jesperbugge@gmail.com

Fra tidligere foredrag:

Vi havde besøg af forfatteren Jesper Bugge Kold, der holdt et veloplagt, velforberedt og fængslende foredrag om tilblivelsen af sine to romaner og om processen med den nye roman. Han viser en professionel balance, hvor han fortæller  levende og fristende om sine romaner uden at tage livet ud af dem.

Farum Bibliotek

Den 2. oktober var Jesper Bugge Kold på Koldinghus, hvor han var arrangeret af Litteratur6000 til at fortælle om sine to romaner ”Vintermænd” og ”Land i datid”. Det blev en fantastisk eftermiddag på Det gamle Kongeslot, hvor Jesper fortalte om sin baggrund, sin interesse for 2. verdenskrig, sin research og en dyb forståelse for, hvad der får folk til at handle som de gør.

Litteratour 6000

Biblioteket havde besøg af forfatteren Jesper Bugge Kold, som kom for at fortælle om hans bøger Vintermænd og Land i datid. Arrangementet var en stor succes og udsolgt, og Jesper var dygtig til at til både at give et større indblik i bøgerne, men især det at blive forfatter, og hvordan han skriver en bog. 

Køge Bibliotek

Et glimrende foredrag hvor forfatteren fortalte frit og medrivende om research, baggrund og indhold for romanernes tilblivelse.

Silkeborg Bibliotekerne