Hvad pressen skrev om Vintermænd

UDVALGTE CITATER FRA ANMELDELSER:

“Jeg har ikke siden Remarques “Intet nyt fra Vestfronten” læst en bog, der i sine skildringer af krigens gru og afstumpende indvirkning på mennesker har gjort indtryk som “Vintermænd”.
JENS HENNEBERG, NORDJYSKE STIFTSTIDENDE

“For som formidler betragtet er han allerede godt på vej til at være veteran.”
KRISTIAN DITLEV JENSEN, WEEKENDAVISEN

“Med et imponerende researcharbejde bag sig søger romandebutanten Jesper Bugge Kold ind bag nazismens mekanismer og uhyrligheder.”
NIELS HOUKJÆR, BERLINGSKE

“En inciterende debutroman om tyske skæbne under Hitler.”
BO TAO MICHAËLIS, POLITIKEN

“Den største kvalitet i Jesper Bugge Kolds bog …er forfatterens vilje og evne til at skildre den proces, hvor den basale menneskelige anstændighed slår om i en gradvis forråelse af sindet. Det er romanens grundlæggende projekt, og det er bestemt lødigt.”
MIKAEL BUSCH, JYLLANDS-POSTEN

“Vintermænd er en flot debut, der lover godt.”
BJARNE NIELSEN, ARBEJDEREN

“Forfatterens krigsskildringer er uafrystelige, men mindst lige så vellykket er hans indtrængende psykologiske beskrivelser af, hvad der sker inden i mennesker, når civilisationens lag er skrællet af.” Anmeldelsen slutter på følgende måde: “Det forlyder, at der er flere romaner på vej. Det bliver spændende at se, om de er af samme høje standard.”
LITTERATURSIDEN.DK

“Jesper Bugge Kolds fokus på de almenmenneskelige muligheder for at blive viklet ind i grusomme forbrydelser er velfungerende, afstumpetheden og samvittighedskvaler efter krigen er skildret overbevisende.”
KRISTELIG DAGBLAD