OM JESPER BUGGE KOLD

Jesper Bugge Kold (1972)

Romandebuterede med Vintermænd, der udkom på forlaget Turbine i august 2014. Jesper var blandt de fem nominerede til BogForums Debutantpris 2014. Han er opvokset i Rødovre og har en bachelorgrad fra Det Informationsvidenskablige Akademi i København samt en kandidatgrad fra IT-universitet i København.

Efter endt uddannelse arbejdede han på Viasat Sport, hvor han bla. skrev på Onside.dk, ligesom han var redaktionssekretær på TV-dækningen af amerikansk fodbold. Siden var han ansat på TV-kanalen TV2 Sport som sportsjournalist, inden familien i 2009 flyttede til Fyn. Han arbejder nu som webredaktør, udvikler og bibliotekar på Svendborg Bibliotek.

Legattildelinger:

 • Foråret 2015: Arbejdslegat fra Statens Kunstfond
 • Efteråret 2015: Rejselegat fra Statens Kunstfond
 • Foråret 2016: Arbejdslegat fra Statens Kunstfond
 • Efteråret 2016: Arbejdslegat fra Dansk Forfatterforening, Autorkontoen
 • Foråret 2017: Rejselegat fra Statens Kunstfond
 • Foråret 2017: Arbejdslegat fra Statens Kunstfond
 • Foråret 2018: Rejselegat fra Statens Kunstfond

Hurtige fakta om mig:

 • Jeg begyndte arbejdet på min debutroman Vintermænd i oktober 2010.
 • Jeg var nomineret til BogForums debutantpris i 2014 for Vintermænd.
 • Jeg bor sammen med min kone og to børn på Sydfyn med Svanninge Bakker som baghave.
 • Jeg spillede i mange år guitar i indiebandet Biff Baxter Band med hvem jeg har udgivet to CD’er.
 • Jeg udgav i maj 2016 CD’en Dust bowl sammen med bandet Rodeo.
 • Jeg griner og græder med fodboldholdet Aston Villa (desværre mest det sidste).
FOTO: Christian Petersen